Arti Nama Faareh asal dari Islam

Nama Faareh adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Islam dan mempunyai makna dan arti Gembira, Senang, Selamat. Lelaki yang mempunyai nama Faareh biasanya sangat gemar membaca dan kadang-kadang menyisihkan waktu untuk menyepi dari keramaian dunia. Faareh selalu punya keinginan untuk menambah pengetahuannya. Lelaki yang namanya mempunyai arti Gembira, Senang, Selamat ini sangat suka belajar dibidang filosofi, sejarah, metafisika, fisika, arkeologi, agama dan lain sebagainya semua itu membuat imajinasi, inspirasi dan ide Faareh menjadi sangat beragam. Segala pemahaman dan cara pandangnya terhadap kehidupan diperolehnya dari pengetahuan yang dia pelajari, Faareh mempunyai pemikiran filosofis.

Kelebihan Lelaki dengan nama Faareh : Lelaki dengan nama Faareh terkenal tenang, introspektif, suka belajar, pintar dan berpikir serba ilmiah. Faareh sangat kaya akan imajinasi dan ide yang sebenarnya dapat dia bagikan kepada orang lain.

Kekurangan Lelaki dengan nama Faareh : Faareh kadang menjadi sangat pemalu bila berada di lingkungan yang tidak dikenal dengan baik. Lelaki dengan nama Faareh juga tidak gampang beradaptasi dengan lingkungan sekitar dan cenderung mempunyai sifat introvert dan membatasi hubungan dengan orang lain.

Faareh = Gembira, Senang, Selamat

Nama Faareh
Jumlah Huruf 6
Asal/Bahasa Islam
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Gembira, Senang, Selamat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *