Arti Nama Aakav asal dari Hindi

Nama Aakav adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Hindi dan mempunyai makna dan arti Bentuk, Keadaan, Wujud, Raut. Lelaki yang mempunyai nama Aakav mempunyai hasrat untuk mengekspresikan diri dan sangat menikmati apa yang dia punyai dalam hidupnya. Aakav ingin berpartisipasi dalam kehidupan sosial yang aktif dan mempunyai jaringan pertemanan yang luas. Orang yang bernama Aakav selalu ingin menjadi pusat perhatian dan mengekspresikan bakat seni atau intelektualitas yang dia punya. Aakav biasanya mempunyai kemampuan berbicara didepan khalayak ramai, menulis, akting, dan menyanyi. Orang yang namanya berarti Bentuk, Keadaan, Wujud, Raut ini mempunyai sifat yang ramah dan sangat suka bergaul, selain itu dia juga mempunyai sifat optimis yang tinggi dan jarang kecewa, mental yang kuat serta emosional yang seimbang.

Kelebihan Lelaki dengan nama Aakav : Watak Lelaki ini biasanya mempunyai intuisi yang tinggi, kreatif dan sangat insipiratif. Kemampuan Aakav yang luar biasa adalah kemampuannya untuk mengekspresikan diri dalam berbagai bidang.

Kekurangan Lelaki dengan nama Aakav : Orang dengan nama Aakav terlalu optimis sehingga terkadang menghamburkan sumber daya untuk sesuatu yang tidak penting dan menyebabkan pencapaian yang sangat minim, selain itu Aakav juga terkadang berbicara terlalu banyak dan berlebihan.

Aakav = Bentuk, Keadaan, Wujud, Raut

Nama Aakav
Jumlah Huruf 5
Asal/Bahasa Hindi
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Bentuk, Keadaan, Wujud, Raut

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *