Categories
A Lelaki

Arti Nama Aamir dalam Islam

Nama Aamir adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Islam dan mempunyai makna dan arti Padat, Penuh, Makmur, Senantiasa Berlimpah, Beradab. Lelaki dengan nama Aamir biasanya mempunyai pemikiran dan minat yang berhubungan dengan spiritual dan rohani. Aamir ingin menjadi inspirasi untuk orang lain agar bisa mendapatkan kehidupan dalam nilai yang lebih tinggi. Orang yang namanya mempunyai arti Padat, Penuh, Makmur, Senantiasa Berlimpah, Beradab ini selalu mencari kebenaran dan melakukan apa saja untuk menemukan seorang guru atau mentor yang bisa memberikan pencerahan untuk kehidupan yang lebih tinggi.

Kelebihan Lelaki dengan nama Aamir : Lelaki dengan nama Aamir ini biasanya idealis dan inspiratif. Aamir juga sangat relijius dan mempunyai keyakinan yang kuat terhadap agama. Orang yang namanya mempunyai arti Padat, Penuh, Makmur, Senantiasa Berlimpah, Beradab ini selalu terdorong untuk membantu orang lain menemukan pencerahan.

Kekurangan Lelaki dengan nama Aamir : orang yang bernama Aamir mempunyai kecenderungan pemikiran yang ekstrim. Aamir juga kadang mempunyai pendirian yang berubah-ubah, tidak stabil (labil) dan tidak fleksibel.

Aamir = Padat, Penuh, Makmur, Senantiasa Berlimpah, Beradab

Nama Aamir
Jumlah Huruf 5
Asal/Bahasa Islam
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Padat, Penuh, Makmur, Senantiasa Berlimpah, Beradab

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *