Categories
B Lelaki

Arti Nama Baanah asal dari Alkitab

Nama Baanah adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Alkitab dan mempunyai makna dan arti Dalam Penderitaan, Dalam Menjawab. Lelaki yang mempunyai nama Baanah mempunyai hasrat untuk mengekspresikan diri dan sangat menikmati apa yang dia punyai dalam hidupnya. Baanah ingin berpartisipasi dalam kehidupan sosial yang aktif dan mempunyai jaringan pertemanan yang luas. Orang yang bernama Baanah selalu ingin menjadi pusat perhatian dan mengekspresikan bakat seni atau intelektualitas yang dia punya. Baanah biasanya mempunyai kemampuan berbicara didepan khalayak ramai, menulis, akting, dan menyanyi. Orang yang namanya berarti Dalam Penderitaan, Dalam Menjawab ini mempunyai sifat yang ramah dan sangat suka bergaul, selain itu dia juga mempunyai sifat optimis yang tinggi dan jarang kecewa, mental yang kuat serta emosional yang seimbang.

Kelebihan Lelaki dengan nama Baanah : Watak Lelaki ini biasanya mempunyai intuisi yang tinggi, kreatif dan sangat insipiratif. Kemampuan Baanah yang luar biasa adalah kemampuannya untuk mengekspresikan diri dalam berbagai bidang.

Kekurangan Lelaki dengan nama Baanah : Orang dengan nama Baanah terlalu optimis sehingga terkadang menghamburkan sumber daya untuk sesuatu yang tidak penting dan menyebabkan pencapaian yang sangat minim, selain itu Baanah juga terkadang berbicara terlalu banyak dan berlebihan.

Baanah = Dalam Penderitaan, Dalam Menjawab

Nama Baanah
Jumlah Huruf 6
Asal/Bahasa Alkitab
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Dalam Penderitaan, Dalam Menjawab

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *