Categories
B Lelaki Uncategorized

Arti Nama Baasha asal dari Alkitab

Nama Baasha adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Alkitab dan mempunyai makna dan arti Dia yang berusaha, Membuang sampah. Lelaki yang mempunyai nama Baasha mempunyai hasrat untuk mengekspresikan diri dan sangat menikmati apa yang dia punyai dalam hidupnya. Baasha ingin berpartisipasi dalam kehidupan sosial yang aktif dan mempunyai jaringan pertemanan yang luas. Orang yang bernama Baasha selalu ingin menjadi pusat perhatian dan mengekspresikan bakat seni atau intelektualitas yang dia punya. Baasha biasanya mempunyai kemampuan berbicara didepan khalayak ramai, menulis, akting, dan menyanyi. Orang yang namanya berarti Dia yang berusaha, Membuang sampah ini mempunyai sifat yang ramah dan sangat suka bergaul, selain itu dia juga mempunyai sifat optimis yang tinggi dan jarang kecewa, mental yang kuat serta emosional yang seimbang.

Kelebihan Lelaki dengan nama Baasha : Watak Lelaki ini biasanya mempunyai intuisi yang tinggi, kreatif dan sangat insipiratif. Kemampuan Baasha yang luar biasa adalah kemampuannya untuk mengekspresikan diri dalam berbagai bidang.

Kekurangan Lelaki dengan nama Baasha : Orang dengan nama Baasha terlalu optimis sehingga terkadang menghamburkan sumber daya untuk sesuatu yang tidak penting dan menyebabkan pencapaian yang sangat minim, selain itu Baasha juga terkadang berbicara terlalu banyak dan berlebihan.

Baasha = Dia yang berusaha, Membuang sampah

Nama Baasha
Jumlah Huruf 6
Asal/Bahasa Alkitab
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Dia yang berusaha, Membuang sampah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *