Categories
H Lelaki

Arti Nama Habaiah asal dari Alkitab

Nama Habaiah adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Alkitab dan mempunyai makna dan arti Bersembunyi dari Tuhan. Lelaki yang mempunyai nama Habaiah mempunyai hasrat untuk mengekspresikan diri dan sangat menikmati apa yang dia punyai dalam hidupnya. Habaiah ingin berpartisipasi dalam kehidupan sosial yang aktif dan mempunyai jaringan pertemanan yang luas. Orang yang bernama Habaiah selalu ingin menjadi pusat perhatian dan mengekspresikan bakat seni atau intelektualitas yang dia punya. Habaiah biasanya mempunyai kemampuan berbicara didepan khalayak ramai, menulis, akting, dan menyanyi. Orang yang namanya berarti Bersembunyi dari Tuhan ini mempunyai sifat yang ramah dan sangat suka bergaul, selain itu dia juga mempunyai sifat optimis yang tinggi dan jarang kecewa, mental yang kuat serta emosional yang seimbang.

Kelebihan Lelaki dengan nama Habaiah : Watak Lelaki ini biasanya mempunyai intuisi yang tinggi, kreatif dan sangat insipiratif. Kemampuan Habaiah yang luar biasa adalah kemampuannya untuk mengekspresikan diri dalam berbagai bidang.

Kekurangan Lelaki dengan nama Habaiah : Orang dengan nama Habaiah terlalu optimis sehingga terkadang menghamburkan sumber daya untuk sesuatu yang tidak penting dan menyebabkan pencapaian yang sangat minim, selain itu Habaiah juga terkadang berbicara terlalu banyak dan berlebihan.

Habaiah = Bersembunyi dari Tuhan

Nama Habaiah
Jumlah Huruf 7
Asal/Bahasa Alkitab
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Bersembunyi dari Tuhan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *