Categories
Lelaki S Uncategorized

Arti Nama Sabaah asal dari Islam

Nama Sabaah adalah nama yang biasa digunakan oleh Lelaki dari/bahasa Islam dan mempunyai makna dan arti Pagi, Terang, Cerah, Bersinar, Cemerlang. Lelaki yang mempunyai nama Sabaah mempunyai hasrat untuk mengekspresikan diri dan sangat menikmati apa yang dia punyai dalam hidupnya. Sabaah ingin berpartisipasi dalam kehidupan sosial yang aktif dan mempunyai jaringan pertemanan yang luas. Orang yang bernama Sabaah selalu ingin menjadi pusat perhatian dan mengekspresikan bakat seni atau intelektualitas yang dia punya. Sabaah biasanya mempunyai kemampuan berbicara didepan khalayak ramai, menulis, akting, dan menyanyi. Orang yang namanya berarti Pagi, Terang, Cerah, Bersinar, Cemerlang ini mempunyai sifat yang ramah dan sangat suka bergaul, selain itu dia juga mempunyai sifat optimis yang tinggi dan jarang kecewa, mental yang kuat serta emosional yang seimbang.

Kelebihan Lelaki dengan nama Sabaah : Watak Lelaki ini biasanya mempunyai intuisi yang tinggi, kreatif dan sangat insipiratif. Kemampuan Sabaah yang luar biasa adalah kemampuannya untuk mengekspresikan diri dalam berbagai bidang.

Kekurangan Lelaki dengan nama Sabaah : Orang dengan nama Sabaah terlalu optimis sehingga terkadang menghamburkan sumber daya untuk sesuatu yang tidak penting dan menyebabkan pencapaian yang sangat minim, selain itu Sabaah juga terkadang berbicara terlalu banyak dan berlebihan.

Sabaah = Pagi, Terang, Cerah, Bersinar, Cemerlang

Nama Sabaah
Jumlah Huruf 6
Asal/Bahasa Islam
Jenis Kelamin Lelaki
Arti Nama Pagi, Terang, Cerah, Bersinar, Cemerlang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *